Automobilist staande gehouden vanwege spelen op doedelzak tijdens het rijden

Het is tijdens het autorijden belangrijk dat je let op wat er op de weg gebeurd en dat je jezelf niet laat afleiden door andere dingen. Toch heeft niet iedereen dit begrepen, want in het Nieuw-Zeelandse Dunedin is er afgelopen week een automobilist van de weg gehaald die met iets heel anders bezig was. De man zou namelijk tijdens het autorijden hebben gespeeld op zijn doedelzak.

Sergeant Bryce Johnson die op dat moment dienst had zette de man aan de kan bij een controlepunt. Op dat moment was de automobilist met zijn doedelzak een lied aan het spelen en had hij niet zijn beide handen aan het stuur. Sergeant Bryce vertelde: “Het was overduidelijk dat de man aan het spelen was tijdens het rijden en dat is op z’n zachtst gezegd een dwaze actie.”

Hij vervolgt: “We zijn al zo bezorgd om het aantal bestuurders dat mobiele telefoons gebruikt tijdens het rijden. Allebei deze acties zijn geen goed idee.” De doedelzak spelende automobilist kreeg een waarschuwing en mocht mits hij zijn twee handen aan het stuur zou houden, zijn weg vervolgen.

Gepubliceerd op: 20 november 2017

Bron

Tags