Bejaard stel gooit bloempotten met 32.000 euro weg

Veel mensen geloven niet in de bank en bewaren hun spaargeld liever op andere plekken. Alleen als je dit doet is het natuurlijk wel handig dat je niet vergeet dat je ergens je geld hebt verstopt. Jammer genoeg was het voor een bejaard stel uit het Belgische Stekene al te laat. De vergeetachtige man gooide afgelopen zaterdag namelijk een aantal bloempotten met daarin 32.000 euro bij het hard plastic.

Het bejaarde stel bewaarde hun spaargeld in envelopjes en zakjes en stopte deze in bloempotten die ze thuis hadden staan. Toen de iets wat vergeetachtige man afgelopen weekend aan het opruimen was gooiden hij zonder het te beseffen 32.000 euro in een container met hard plastic. Toen zijn vrouw dit afgelopen zondag opmerkten was ze ten einde raad en stapte naar de politie. Die raadde haar aan  om zo snel mogelijk contact op te nemen met het hoofdkantoor van de afvalverwerker MIWA.

De bewuste container zou die morgen meteen zijn overgebracht van Stekene naar Sint-Niklaas. Nadat ze de container wisten te traceren zijn er vier medewerkers opzoek gegaan naar de bloempotten. Een uur later werd de volledige som met geld teruggevonden. ,Het stel heeft enorm veel geluk gehad dat de container nog niet was afgevoerd. Het koppel wilde de eerlijke vinders nog vergoeden, maar dat weigerden de chauffeurs van MIWA. Ze vertelde: “We zijn blij dat we hen konden helpen.”

Gepubliceerd op: 12 september 2017

Bron

Tags