Bizar: Walmart klant krijgt 7,5 miljoen schadevergoeding na gebroken heup door watermeloen

Amerikanen zijn geobsedeerd door onvoorstelbaar hoge schadevergoedingen en daarom zijn ze zich zeer bewust van hun rechten, dat blijkt maar weer nadat een veteraan uit het Amerikaanse leger 7,5 miljoen dollar schadevergoeding kreeg, nadat hij zijn heup brak tijdens het uitzoeken van een watermeloen in een Walmart-winkel.

De 59-jarige gepensioneerde Sgt. Henry Walker ging in juni 2015 winkelen bij een Walmart in Phenix City, Alabama. Terwijl Walker naar één van de watermeloenen reikte die in een winkelschap lag, kwam zijn voet vast te zitten in de zijkant van een houten pallet. Hierdoor viel de man om en brak hij zijn heup. Volgens Shaun O’Hara, de advocaat van Walker, heeft de blessure het leven van zijn cliënt permanent veranderd. Eerst speelde hij drie dagen per week basketbal en nu moet hij een rollator gebruiken om zich te verplaatsen.

Walker klaagde de Walmart aan voor nalatigheid en onzorgvuldigheid, met als reden dat de Walmart niet veilig genoeg zou zijn geweest. De juryleden kregen veiligheidsbeelden van dezelfde winkel te zien waarin andere klanten ook over de pallet struikelden. Afgelopen week reikte de jury Walker een schadevergoeding van 7,5 miljoen dollar toe. Walmart is het niet met de beslissing eens en is van plan om in hoger beroep te gaan.

Gepubliceerd op: 12 november 2017

Bron

Tags