Britse kustwacht rukt uit voor Spider-Man ballon

Als je iemand in nood ziet is het natuurlijk van levensbelang om zo snel mogelijk de hulpdiensten in te schakelen. Maar soms is iets niet helemaal wat het lijkt. Dat blijkt maar weer nadat de Britse reddingsbrigade de zee opging nadat ze een telefoontje van iemand kregen die dacht dat hij een parachutist in nood zag. Het bleek vals alarm en ging om een Spider-Man ballon.

Nadat de kustwacht erop uit was gegaan om de parachutist in nood uit het water te halen. hierbij hielden de reddingswerkers rekening met een worst-case scenario en daarom rukte ze uit met twee boter en een helikopter. Eenmaal op het water zagen ze met een verrekijker dat het niet om een persoon maar om een ballon ging. De reddingswerkers haalden de ballon van het water zodat er niet nog door iemand anders gebeld zou worden.

Volgens de hulpdiensten kwam het valse alarm voort uit een goede bedoeling. De woordvoerder van de RNLI reddingsbrigade vertelde: “De persoon heeft het juiste gedaan door ons te bellen om te bevestigen dat niemand in gevaar was" De man die het incident meldde kon natuurlijk ook niet weten dat de reddingsbrigade uiteindelijk een verdwaalde Spider-Man ballon uit het water zouden vissen.

 

Gepubliceerd op: 10 oktober 2017

Bron

Tags