De nieuwste snack-trend: de oliedel, combinatie van frikandel en oliebol

We hebben al vele vreemde combinaties gezien van de uitermate populaire frituursnack, de frikandel. Zo hebben wij al eens over frikandellensoep gehad, frikandel speciaal tosti en een speciale frikandellen pizza van de Lidl. Maar nu hebben er weer eentje bij, namelijk de Oliedel een combinatie van frikandel en oliebol. 

Foto afkomstig van Omroep Brabant

Een groep vrienden uit De Mortel in Brabant besloot de twee snacks met elkaar te combineren. De heren hadden voornamelijk een voorliefde voor frikandellen, en wil de hun favoriete snack in zoveel mogelijk dingen. 

Maar hoe kwam men nu precies op de Oliedel? Tegenover Omroep Brabant zegt de groep het volgende

“Op een vrijdagavond in de kroeg ging het over de Dellie Rally (jaarlijks evenement van de vrienden) en vroeg iemand: waarom is er eigenlijk geen oliebol met frikandel? Ieder jaar gaan we bij dezelfde mensen oliebollen eten, dus één en één is twee. We hebben een doos frikandellen meegenomen en gezegd: maak er maar wat van." 

Zou jij dit willen eten? 

Gepubliceerd op: 28 november 2018

Bron

Tags