Ringen ter waarde van 70.000 euro belanden bijna in de kringloopwinkel

Als je genoeg hebt van de rommel die je jarenlang hebt verzamelt dan kun je natuurlijk altijd je spullen kwijt bij de kringloopwinkel. Maar als je dit dan doet is het misschien toch wel handig om de waarde van je spullen te achterhalen! Zo verloor een vrouw bijna 70.000 euro nadat ze haar schoonmoeders ring aan de kringloopwinkel wilde verkopen.

Samen met wat andere spullen in een doos die niet veel waard waren wilde ze een vier karaats diamanten Cartier-ring en een blauwe Saffier-ring verkopen. Ze dacht dat de rotzooi niet veel waard zou zijn. Maar om het zekere voor het onzekere te nemen, vroeg ze veilingmeester Gareth Wasp om de spullen toch nog maar even te laten bekijken. Hij vertelde: “Ik merkte het Cartier-doosje al gauw op! Ik ging opzoek naar het Cartier-signatuur op de ring, die normaal aan de binnenkant zit, maar ik kon hem nergens vinden. Toen zag ik dat het signatuur op de buitenkant van de ring stond en dat is pas echt zeldzaam!”

“Ondertussen bleef de dame, die leek alsof ze niet de beste relaties had met haar schoonmoeder, zeggen dat ze er echt op gebrand was om ervan af te komen.” Na de inspectie onthulde Gareth dat het ging om een zeldzame Cartier-ring van de VS1-categorie en dat de ringen ongeveer 15.000 en 20.000 euro waard waren. “Toen ik het haar vertelde kon ze haar oren niet geloven, ze was met stomheid geslagen.” Uiteindelijk werd de Cartier-ring geveild voor 42.000 euro en de Saffier-ring werd verkocht voor 28.000 euro. Gareth vertelde: “Dit was het hoogtepunt van mijn carrière, het was absoluut geweldig. Misschien als mensen in hun verzameling zouden kijken, zouden ze ook het geluk hebben om een ​​verborgen juweeltje te vinden.”

 

Gepubliceerd op: 23 april 2018

Bron

Tags