Rommelmarkt ring voor 757.000 euro verkocht op veiling

Als je aan het rondsnuffelen bent op de rommelmarkt kan het zo zijn dat je iets van waarde tegen komt. Meestal kan je hier wel een paar tientjes extra op verdienen, maar heel af en toe blijkt zo’n vondst een astronomische waarde te hebben. Zo ook een diamanten ring die een vrouwen in de jaren 80 op een rommelmarkt kocht voor elf euro. Deze ring werd afgelopen week bij het Londense veilinghuis Sotheby’s geveild voor maar liefst 757.000 euro.

De eigenaresse van de ring droeg hem jaren, zonder zich bewust te zij van de waarde van de ring. Kort geleden werd er door het Gemological Institute of America bevestigd dat het zou gaan om een echte diamant. De zogenoemde ‘Tenner’ diamand is waarschijnlijk in de 19e eeuw gemaakt en blijkt een diamand van 26,27 karaat te zijn. Van tevoren werd verwacht dat de diamant zo’n 400.000 euro zou opleveren, uiteindelijk werd dit bedrag bijna verdubbeld. 

Naast de diamanten ring werd die avond ook de broche van Cartier geveild, doe werd gedragen door Margaret Thatcher op verschillende gelegenheden. Deze leverde zo’n 210.00 euro op. Het hoofd van Sotheby’s, Jessica Wyndham, ze vertelde” “Het was spannend om twee objecten onder de hamer te leggen die de afgelopen weken zoveel in de aandacht hebben gestaan en om te zien hoe dat resulteerde in een stevige competitie bij de veiling.''

Gepubliceerd op: 11 juni 2017

Bron

Tags