SGP wil in het Zeeuwse dorp Kapelle wilt ‘kattenverbod’ invoeren

Kattenliefhebbers opgelet! De SGP is helemaal klaar met de overlast van loslopende katten. Ze horen op eigen terrein aan de lijn, vindt lijsttrekker Marco Kleppe. Daarom wil de partij in het Zeeuwse dorp Kapelle een ‘kattenverbod’ invoeren.

De conservatieve Nederlandse partij SGP van het Zeeuwse dorpje zullen op 21 maart hun voorstel voor het ‘kattenverbod’ voorleggen bij de gemeenteraadsverkiezigen. Volgens de lijsttrekker zou het niet normaal zijn om de dieren los te laten lopen. Er zouden dan ook veel inwoners van het dorp bij hem hebben geklaagd over overlast van kattenpoep in hun tuin. Kleppe verteld: “Over honden bestaan al heldere afspraken en we vinden het heel normaal dat we onze hond niet los laten lopen. Maar bij katten is dat niet vanzelfsprekend.”

Hij vervolgt: “Hondeneigenaren ruimen vaak ook netjes de poep op. Een katteneigenaar zet het dier ‘s ochtends buiten en denkt, ik zie je vanavond wel terug. Je hebt voor vier euro een tuig met een riempje. Waarom zou je met je kat niet een stukje gaan wandelen.” Of het voorstel van de partij ook zal worden ingediend dat zal blijken bij de gemeenteraadsverkiezigen op 21 maart. Tot dan kunnen de katten van het dorpje Kapelle gewoon lekker los blijven rondlopen en de tuin van de buren onderschijten.

 

Gepubliceerd op: 9 januari 2018

Bron

AD

Tags