WTF: Man gearresteerd vanwege beledigende kerstversiering

Loading Video...

Het is weer bijna kerst en dat betekent dat iedereen zijn kerstboom heeft opgetogen in de meest mooie kleuren en dat alle kerstverlichting weer buiten hangt. Veel mensen vinden het vooral leuk om met kerst hun huis te sieren met lichtjes en daarmee anderen het kerstgevoel mee te geven. Maar er zijn ook mensen die helemaal niks met kerst hebben en daarom van deze gelegenheid gebruik maken om dit aan de hele buurt te laten weten. Zo ook de 43-jarige Steve McGawley uit het Engelse Blackpool. Hij werd afgelopen week gearresteerd omdat hij een penis en het woord cunt op zijn woning had gemaakt van kerstlampjes. 

Steve vond de penis van kerstlampjes zelf ontzettend lollig, maar zijn buren konden zijn grap niet echt waarderen en besloten de politie te bellen. Toen deze bij Steve's huis langs kwam, om hem te vertellen dat hij zijn kerstverlichting moest verwijderen, filmde hij het hele gesprek. Na een lange discussie over of zijn creatie nou wel of niet beledigend zou zijn, liet Steve weten dat hij de kerstverlichting niet weg ging halen. Hij werd gearresteerd door de agenten en moest mee naar het politiebureau. Hier kreeg hij een boete van 106 euro vanwege openbare orde verstoring. 

De reacties op de actie van Steve waren verschillend. Zo vertelde Peter Allen-Rogers: “Het verbaast me dat sommige mensen dit acceptabel vinden, het is respectloos en wat zullen de kinderen wel niet denken die langs dit huis zouden lopen!” Andere vonden juist wel grappig en vonden het allemaal wel meevallen. Steve heeft inmiddels zijn kerstverlichting verandert in de tekst: “I’m sorry.”

Gepubliceerd op: 24 december 2016

Bron

Tags