Wtf: Man rijdt bijna twee uur rond in gestolen pantservoertuig

Voor veel jongens is het een droom om een keertje rond te mogen rijden in een echte tank. Maar sommige mensen gaan wel heel ver om deze droom te verwezenlijken. Zo zou er afgelopen week een man bijna twee uur hebben rond gereden door de Amerikaanse stad Richmond met een gestolen pantservoertuig.

De politie kreeg meerdere meldingen van mensen die een gepantserd voertuig zagen rijden op snelwegen in de omgeving van Richmond. Volgens ooggetuigen werden zeker dertig politieauto's ingezet om het legervoertuig te stoppen. Op Twitter schreef iemand: "Dit is krankzinnig. Iemand heeft een soort tank gekaapt en rijdt nu voor ons appartement langs."

Uiteindelijk lukte het de politie om na bijna twee uur een einde te maken aan de joyride. Nadat de bestuurder was aangehouden bleek dat het pantservoertuig was gestolen van een militaire basis in Fort Pickett. Het militaire voertuig eindigde dus in Richmond, bijna honderd kilometer verderop. De politie heeft de inzittende, een militair, gearresteerd. Waarom hij rondreed in het voertuig is nog niet duidelijk.

Gepubliceerd op: 10 juni 2018

Bron

Tags