WTF: Oma bidt jarenlang voor Lord of the Rings-poppetje

Dat sommige mensen er heilig van overtuigd zijn dat de figuren uit de Lord of the Rings van een hogere macht zijn, daar kijken we niet meer gek van op. Maar dat er ook mensen zijn die hun gebeden afleggen aan de karakters, dat hadden we nog niet eerder gehoord. Zo blijkt er een hoogbejaarde vrouw uit Brazilië al ruim twee jaar haar gebeden te richten aan een Lord of the Rings-poppetje.

De kleindochter van de vrouw, Gabriela Brandão, dacht het beeldje waarvoor haar overgrootmoeder iedere dag bad, ergens van te herkennen, dus ging ze op onderzoek uit. Na wat Googlen kwam Gabriela erachter dat haar grootmoeder iedere dag haar gebeden liet horen aan Elrond van Rivendel uit The Lord of the Rings. Gabriela vertelde: “Ze dacht dat de heilige Antonius, patroonheilige van de verloren voorwerpen, haar gebeden aanhoorde, maar eigenlijk was het een elf die al jaren haar gebeden binnenkreeg.”

Toen Gabriela het bericht “Mijn oma bidt elke dag tot dit poppetje van de heilige Antonius”, met een foto van het Lord of the Rings-poppetje plaatste, ging het internet helemaal los. Inmiddels is het poppetje vervangen door een echte variant van de heilige Antonius. Hopelijk zullen haar gebeden vanaf nu wel worden gehoord.

Gepubliceerd op: 8 januari 2017

Bron

Tags