12-jarige tiener verdient tijdens zomervakantie 339.000 euro met blockchain

In de zomervakantie was je vast bezig om hutten te maken, te knikkeren of Pokémon-kaarten klappen op je 12e.  Maar tegenwoordig houdt Generatie Z zich met alle soort taferelen bezig. De Londense Benyamin Ahmed was vaak bezig achter zijn computerscherm, waardoor hij honderduizenden euro's wist te verdienen met het maken en verkopen van non-fungible tokens, beter bekend als NFT’s.

tiener blockchain

Tiener verdient geld door middel van NFT'S

Als 12 jarige is het behoorlijk jong om zulke praktijken uit te halen, maar Ahmed is zelfs al langer bezig met coderen. Hij hield zich bezig met HTML en CSS op zijn 5e en bleef dus zo zijn vaardigheden in het coderen verbeteren. Hij toonde interesse hierin, omdat hij zijn vader als webontwikkelaar heeft zien werken, en hij werd samen met zijn 6 jarige broer Yousef aangemoedigd om te beginnen met coderen. Hij hield zich daarna ook bezig met JavaScript en andere programma's en dat leidde tot zijn fascinatie voor NFT’s. Hun vader vertelt dat zijn kinderen 20 á 30 minuten per dag codeeroefeningen deden, zelfs op vakantie.

Hieronder kan je de video bekijken van de 12 jarige Ahmed:

Non Fungible

Non Fungible tokens is nog een relatief nieuw begrip is, maar het lukte de tiener om niet één maar twee virtuele collecties te ontwerpen en te verkopen. Zijn assortiment bestaat uit gepixelde avatars genaamd Minecraft Yee Haa en de tweede is een cluster van 3.350 gepixelde walvissen, elk met verschillende eigenschappen, genaamd Weird Whales. Benyamin zei tegen CNBC dat hij eerder dit jaar voor het eerst over NFT's hoorde en hij raakte gefascineerd door NFT's, omdat je het eigendom van een NFT gemakkelijk via de blockchain kunt overdragen. Hij heeft samen met zijn vader en broer gewerkt aan de website en het slimme contract en zij hebben ook een thread op Twitter geplaatst. De 12 jarige heeft tot nu toe meer dan $ 350.000 verdiend en tegen het einde van augustus zal zijn totale inkomen meer dan $ 400.000 bedragen. Het totale verkoopvolume voor Weird Whales was $ 1,55 miljoen en de gemiddelde prijs van een Weird Whales NFT was $1,6k. 

Check de Weird Whales van Benyamin hier:

Gepubliceerd op: 1 september 2021

Tags

×