5 andere Koreaanse topseries die je kan bekijken op Netflix, als je Squid Game al uitgekeken hebt

De serie Squid Game heb je hoogwaarschijnlijk binnen de korste tijd uitgekeken. Maar indien je nog opzoek bent naar iets anders, zijn er enkele Koreaanse series die je kunt bekijken op de streamingsdienst. Niemand had verwacht dat de Koreaanse serie Squid Game een grote hit zou zijn bij een internationaal publiek. De serie zit vol verrassingen en is ook nog goed in elkaar gezet.

Koreaanse filmindustrie

Het is niet geheel een verrassing dat Squid Game goed zou scoren, omdat de Koreaanse filmindustrie nu erg in de ontwikkeling is. Zij hadden eerder al een geweldige prestatie geleverd door een Oscar te winnen voor beste film als eerste niet-Engelse film. Er staan gelukkig een aantal Koreaanse series op Netflix, en wij zullen de topseries aangegeven waarnaar jij zeker moet kijken.

5 Koreaanse topseries

Hieronder heb je 5 Koreaanse topseries die jij zeker moet bekijken:

1. A Korean Odyssy/Hwayugi

Deze Netflix-serie gaat over Son Oh Gong en Ma Wang die een conflict hebben.  Een mytisch figuur wilt onoverwinnelijk worden, maar die komt helaas in de problemen als zijn lot in handen ligt van een vrouw die bovennatuurlijke wezens kan zien. De serie is in 2017 uitgekomen en heeft 20 afleveringen, en scoort verder een 8,0 op IMDb. Het is net zo duister als Squid Game.

2. Arthdal Chronicals/Aseudal Yeondaeg

Deze serie lijkt in tegenstelling tot Squid Game niets te maken te hebben met de realiteit. De bewoners van de eeuwenoude stad Arthdal en de omliggende gebieden strijden in het Mythische land Arth om de macht terwijl ze een nieuwe samenleving opbouwen.

3. The Uncanny Counter

De serie gaat over een stel noedelverkopers met speciale krachten. Zij gaan in de avonduren op jacht naar kwaadaardige geesten die mensen aanvallen met behulp van superkrachten. In de serie heb je wel de rode pakken net als Squid Game, maar dat is ook de ene vergelijking.

4. Extracurricular

Indien je dol bent op misdaadseries, dan moet je op Netflix de Extracurricular checken. Het evrschilt veel van Squid Game, omdat dit om een echte crimeserie gaat. Een modelstudent stapt de wereld van zware misdaad binnen en de wereld van haar klasgenoot gaat op zijn kop, omdat die heel veel belangstelling toont.

5. D.P.

Deze serie staat net zoals Squid Game niet heel lang op Netflix. De serie gaat  meer over een jonge soldaat die wordt ingezet om deserteurs op te sporen en ze gevangen te nemen. In de serie zien we de pijnlijke realiteit die de soldaat moet doorstaan tijdens zijn verplichte dienstplicht in het land.

Gepubliceerd op: 18 oktober 2021

Tags

×