​5 theorieën van fans die het verhaal van de Squid Game nog gekker maken

We hoeven jullie niet meer te vertellen dat Squid Game een bizarre en ook nog een geweldige serie is. Momenteel hebben ruim 142 miljoen Netflix-gebruikers genoten van de Zuid-Koreaanse serie, en een ieder heeft wel andere gedachten bij de serie.

Theorieën van fans

De fans hebben namelijk verschillende theorieën over het verhaal en de personages en het is best wel interessant om naar ze te kijken. Deze theorieën kunnen ervoor zorgen dat het bizarre verhaal nog bizarder wordt. Op het internet zijn er veel theorieën over de Netflix- serie Squid game die met alle liefde worden gelezen. Door het plaatsten van deze theorieën komt het verhaal in een ander daglicht te staan. Verder kunnen ze ook ervoor zorgen dat je iets anders over het verhaal gaat denken en ideeën krijgt over een mogelijk vervolg van de serie.

De vijf theorieën 

Als je wil nagenieten van Squid Game kan dat met de volgende vijf theorieën die het uitstekend doen:

1. Speler of bewaker?

De kijkers weten al hoe de spelers uiteindelijk in de Squid Game terecht, maar hoe zit het met de bewakers? De mannen in de rode pakken lijken bij het spel te horen, maar wat als dat niet het geval is? De hoofdpersoon Gi-Hun wordt aan het begin van de serie uitgedaagd voor een potje Ddajki. Hij kreeg hierbij de keuze om te kiezen voor het rode kaartje of voor het blauw kaartje. Hij heeft uiteindelijk gekozen voor het blauwe kaartje eindigt dus als speler in de Squid Game. Maar was hij als bewaker in het spel gekomen als hij voor rood had gekozen?

2. Squid Game: het vliegtuig zou ontploffen

In de laatste aflevering van de serie zien we dat Gi-Hun uiteindelijk besluit om niet in het vliegtuig te stappen. Hij keerde met een boze gezichtsuitdrukking terug naar het vliegveld. Het is volgens veel kijkers een duidelijke aanwijzing dat de hoofdpersoon een einde wil maken aan de Squid Game. Maar wat als hij om een heel andere reden omdraait? De gebruiker IActuallyKnowNothin deelt op Reddit een interessante theorie. Wat als Gi-Hun zichzelf omdraait, omdat hij weet dat het vliegtuig opgeblazen gaat worden? Gi-Hun werd telefonisch gesproken door de Front Man die zei ‘dat je beter op het vliegtuig kunt stappen als je weet wat goed voor je is’. Is doodgaan in deze de beste oplossing, omdat het leven je door de organisatie moeilijk gemaakt gaat worden?

3. Il-Nam is de vader van Gi-Hun

De meest opvallende theorie is over Il-Nam: de oude bastaard waar ik nog om heb zitten huilen ook. De Twittergebruiker yoonyoonlover geeft een interessante theorie aan over het feit dat de oude man misschien wel dichter bij onze hoofdpersoon zou staan dan we in eerste instantie zouden denken. Er wordt in deze theorie besproken dat Il-Nam zomaar eens de vader van Gi-Hin zou kunnen zijn. De oude man zegt in de eerste aflevering: ‘ik denk dat je als kind veel geslagen bent’. Iets dat achteraf gezien juist bleek te zijn. Op de vraag hoe de oude man dat weet antwoord hij: “mijn zoon werd ook veel geslagen, haha”. In aflevering 6 vertelde Il-Nam dat de knikkerbaan wel heel erg op zijn ouderlijke buurt lijkt, waarop Gi-Hun antwoord dat het ook wel wat wegheeft van het buurtje uit zijn jeugd.

4. Squid Game is een internationaal evenement

Wat als Squid Game niet alleen in Zuid-Korea plaatsvindt, maar een internationaal evenement is? Naast het feit dat Netflix veel kansen zou zien voor spin-offs, zou dat het verhaal nog leiper maken. Er zijn verschillende referenies te vinden in de aflevering met de VIP-gasten. Er wordt op een bepaald moment gezegd: ‘De spellen zijn deze editie echt geweldig’. En het feit dat één van de VIP-gasten uiteindelijk zegt: ‘de wedstrijd in Korea was het beste’, laat overigens zien dat er misschien meer aan de hand is. Het had dus een verwijzing kunnen zijn naar een soortgelijke wedstrijd, maar dan in Noord-Korea.

5. Gi-Hun keert terug als een bewaker

De hoofdpersoon Gi-Hun besluit zijn haar rood te verven, wanneer hij terugkeert naar het normale leven. Het is een opvallende keuze die niet geheel toevallig gemaakt wordt. Volgens fans laat de rode haarkleur zien wat Gi-Hun in een eventueel vervolg van het verhaal van plan is. Hij zou  bijvoorbeeld terug kunnen keren naar de Squid Game, maar dit keer niet als deelnemer, maar als bewaker. 

Gepubliceerd op: 23 oktober 2021

Tags

×