5 tips om tijdens carnaval geen kater te krijgen!

Carnaval gaat morgen echt van start, en dat betekent dat we ons weer enkele dagen de vernieling in gaan helpen met heel veel alcohol! Maar hoe voorkom jij dat je elke dag nog beroerder wakker wordt? Oftewel, hoe zorg je ervoor dat je geen kater krijgt? Wij hebben hier vijf tips die zorg dat je geen kater krijgt. 

#1 Drink heel veel water!

Naast dat je heel veel bier aan het drinken bent, is het ook verstandig om heel veel water te drinken. Het water zorgt er namelijk voor dat je niet uitgedroogd raakt door alle alcohol in je lichaam. Voor het slapen is het verstandig om minimaal een liter water naar binnen te hebben gewerkt.

#2 Drink cola

Cola zorgt voor ervoor dat je misselijkheid weg gaat en kalmeert je lichaam. Je moet alleen wel even zorgen dat je er niet te veel van drinkt, want cola droogt je lichaam uit. Maar dan kan je altijd nog water drinken.

#3 Eet een vette hap in de ochtend

Ja echt waar, ontbijten met een lekker hapje van de snackbar zal je kater ten goede komen. Het vet zorgt er namelijk voor dat alcohol sneller wordt opgenomen en daardoor wordt het deel dat mogelijk in de ochtend nog niet verwerkt is, sneller afgebroken.

#4 Ga geen medicijnen slikken

We zijn allemaal geneigd om een paracetamol naar binnen te werken, echter is dit geen goed idee. Je koppijn wordt weliswaar minder, maar je lever kan hierdoor niet meer de alcohol verwerken. Je stelt je kater uit, en deze wordt heftiger dan eerst.

#5 Suiker eten voor het slapen

Voor het slapen gaan een goede eetlepel suiker naar binnen werken doet wonderen. Na een avondje goed zuipen heeft je lichaam namelijk helemaal geen energie. Door suiker te eten voor het slapen gaan heb jij de volgende dag genoeg energie om weer door te gaan en voel jij je niet beroerd.

Gepubliceerd op: 9 februari 2018

Tags