7 redenen waarom Ajax de UEFA Europa League Cup gaat winnen van Manchester United

Vanavond is het zover, dan speelt Ajax tegen Manchester de finale van de UEFA Europa League in de Friends Arena in Stockholm (Zweden). De laatste keer dat een Nederlandse voetbalclub een grote Europese prijs won was in 2002, toen Feyenoord in eigen huis afrekende met Borussia Dortmund met 3-2. Maar nu 15 jaar later, denken wij dat Ajax voor het Nederlandse publiek weer een belangrijke Europese prijs binnen sleept. Hier 7 redenen waarom Ajax er met de cup van door gaat. 

#1 Johan Cruijff

De finale is wordt exact 14 maanden na de dood van voetballegende en Ajacied Johan Cruijff gehouden.

#2 Zlatan Ibrahimović

Oud-ajacied en tegenwoordig wereld-spits bij Manchester United Zlatan Ibrahimović is geblesseerd. (stiekem ook wel een beetje jammer)

#3 Feyenoord

Feyenoord is eindelijk weer eens landskampioen van Nederland geworden (meer dan verdiend overigens), maar hoe leuk is het dan om als Ajacied te zeggen dat zij in hetzelfde jaar de UEFA Europa League wonnen, haha!

#4 Rust

Ajax heeft veel meer rust gehad in tegenstelling tot Manchester United in aanloop naar deze finale

#5 Kluivert

Exact 22 jaar geleden scoorde Patrick Kluivert het winnende doelpunt in de Champions League Finale tegen AC Milan. And guess what?! In de huidige selectie van Ajax speelt zijn zoon, Justin Kluivert. Gaat een Kluivert weer de cup voor Ajax binnen halen?! Wij denken van wel.

#6 Alle cups gewonnen

Als Ajax deze finale wint, is het de enige club die alle 5 de Europese toernooien gewonnen heeft.

#6 Goalberg

Dient verder geen toelichting, Kasper Dolberg heeft er dit toernooi al zes in liggen. Vanavond nog 5!

Gepubliceerd op: 24 mei 2017

Tags