8 easter eggs die jij hebt gemist in Squid Game; alles wat zou gebeuren was voorspeld!

Sinds de lancering van Squid Game op 17  september is de Japanse Netflix-serie het gesprek van de dag. De serie zit vol verrassende wendingen die je nooit had zien aankomen........maar deze easter eggs genius had het wel kunnen voorspellen hoor.

Squid Game

Squid game

Mark Hofman van Want.nl lette wél goed op en kwam met deze 8 easter eggs die je al veel over het verdere verloop hadden kunnen vertellen. De serie die gaat over Seong Gi-hun, een gokverslaafde wiens aandoening hem torenhoge schulden heeft opgeleverd. Wanneer hij een mysterieuze man tegenkomt op het treinstation, is Gi-hun zo wanhopig dat hij besluit mee te doen aan een geheim en zwaar illegaal toernooi. Het toernooi,  is de zogeheten Squid Game. De prijs staat in dit geval vast op 45.6 miljard won, of 33 miljoen euro. Genoeg geld om Gi-hun uit de brand te helpen. Net als Gi-hun zijn er ook anderen die meedoen aan het toernooi. Ze zijn allemaal genummerd van 1 tot 456. Om het toernooi te winnen moeten ze kinder spelletjes spelen en wie verliest word geëlimineerd.

8 easter eggs

Zo... genoeg over het verhaal. Wat zijn nou de easter eggs of anders gezegd wat was er vanaf het begin voorspelt in deze toffe japanse serie. We hebben er 8 voor jou.

1. Het cadeautje van Gi-hun

Ken jij de doodkisten nog waarmee de geëlimineerden werden gevoerd, die kwamen jouw zeker al bekend voor, althans als je vanaf episode 1 hebt gezien. Ze zijn namelijk ontworpen als het cadeautje die Gi-Hun in de eerste episode aan haar dochtertje geeft. De verpakking staat symbool voor hoe de spelers die het leven verlaten weggebracht zullen worden, het geweer voor de manier waarop dat gebeurt en het vlammetje voor wat er met ze gebeurt nadat ze gestorven zijn.

2. Het volgende spel

Vroeg jij je ook af wat de volgende spel zou zijn elke keer als het afgelopen was? Er waren een aantal manieren om dat uit te vinden. Wanneer Seong Gi-hun opgehaald wordt door het busje om naar Squid Game toe te gaan, wordt hem om een wachtwoord gevraagd. “Rood licht, groen licht. Dat is het wachtwoord’, was zijn antwoord.

3. De muurtekeningen

Naast het wachtwoord dat Seong Gi-hun geeft in de eerste aflevering, was er ook een tweede manier om de spellen vooraf al te ontdekken. Deze heb je zeker wel gezien, de muurtekeningen. Deze vertelde ons vanaf het begin welke speletjes er gespeeld zouden worden.

 

4. De frontman was al bekend

Ondanks het feit dat het gezicht van The Frontman pas in één van de laatste afleveringen onthuld. Voor mensen in het westen misschien niet zo’n schok, maar voor mensen uit Azië wel. Onder het masker zat niemand minder dan Lee Byung-hun: één van de bekendste acteurs uit Zuid-Korea. En laat Ji-yeong die naam nu precies tijdens het knikkerspel hebben uitgesproken. In aflevering zes zegt Ji-yeong dat Sae-byeok naar de Malediven moet gaan. “Heb je die film met Lee Byung-hun niet gezien”, vraagt ze. Een verwijzing naar de acteur die daadwerkelijk in de serie te zien is.

5. Het was bekend hoe ze zouden sterven

Hoe ze zouden sterven was ook bekend, om het beter te begrijpen moet je aflevering 2 wel meerdere keren heben bekeken, want in die aflevering zien we Deok-su van een brug naar beneden springen, steelt Ali zelf het bezit van een ander, wil Sae-byeok iemand in zijn nek steken en krijgt Sang-woo een nat pak na een zelfmoord poging. Gedurende het spel valt Deok-su in het brugspel zijn dood tegemoet, worden de knikkers van Ali gestolen, sterft Sae-byeok aan een steekwond in haar nek en overlijdt Sang-woo in de regen door zichzelf van het leven te beroven. Exact zoals we in die ene aflevering dus al te zien kregen.

Het einde van de serie is als een schok gekomen voor velen, vooral als we erachter komen wie achter het heel ding was. Het was de oude man! Hoe?? Maar als je goed hebt opgelet kon je het voorspellen.

6. Geen speler 1

Wanneer Ji-ho op onderzoek uitgaat in het archief van The Frontman komt hij bij de spelerslijst van 2020 uit. Heb je opgemerkt dat er geen speler 1 is?  De lijst begint bij speler 2, simpel Il-nam is bij de organisatie bekend.

7. Speler 001 aan het genieten

Als er één iemand aan het genieten is van alle spellen in de Squid Game dan is het speler 001 wel. Logisch, want Il-Nam heeft het spel dusdanig ontworpen dat al zijn favoriete kinderspellen gespeeld kunnen worden.Dat is overigens ook de reden dat hij met het knikkerspel, in aflevering zes, zijn eigen buurtje herkent. Uiteindelijk komt hij dan ook terecht bij zijn oude woning. Dat kan natuurlijk geen toeval zijn. En dat was het uiteindelijk ook niet!

8. Il-nam word niet gedetecteerd

Als één object uit Squid Game me de stuipen op het lijf jaagt dan is het wel de pop uit het Rood licht, groen licht spel. Alleen leek Il-nam, die echt te maken kreeg met de gigantische moordmachine, niet zo onder de indruk te zijn. Logisch. Naast het feit dat hij precies wist wanneer hij moest stoppen was hij ook in de luxe positie om überhaupt nooit gedetecteerd te worden.

Heb jij ook enkele easter-eggs die voorspelden wat er zou gebeuren, voordat het gebeurde?

 

 

Gepubliceerd op: 10 oktober 2021

Tags

×