80-jarige vrouw rijdt al 60 jaar zonder rijbewijs

Dat leeftijd niks zegt als het neerkomt op het overtreden van de wet, bewijst zich maar weer nadat er afgelopen week een 80-jarige vrouw staande werd gehouden. Toen wijkagent Marcel Werkma, uit Oldambt de oudere vrouw om haar rijbewijs vroeg antwoordde ze: 'Ik rijd al zestig jaar zonder.'
 

De politie in Windschoten maakt sinds kort gebruik van een motoragent die extra controles uitvoert in de regio. Toen de motoragent de oudere vrouw zag rijden besloot hij haar te controleren en hield haar staande in de Hoofdstraat in Breda. Nadat de bejaarde vrouw vertelde dat ze al ruim zestig jaar zonder rijbewijs rijdt, liet de agent haar weten dat ze zo niet verder mocht rijden. De gewiekste vrouw vond het onzinnig ging hier tegenin door te zeggen dat ze alleen korte ritjes met de auto maakt.

Wijkagent had nog nooit eerder meegemaakt dat hij nooit eerder iemand staande had gehouden die zolang zonder rijbewijs had rondgereden. De vrouw kreeg in ieder geval een boete voor het niet dragen van een gordel. Of dit verdere consequenties voor haar gaat hebben, is nog onduidelijk.

Gepubliceerd op: 21 januari 2019

Bron

Tags