Beroepsschreeuwer Alex Soze neemt het op voor gezochte Belgische militair

We leven in tijden dat iedereen, met of zonder talent, bekend kan worden dankzij social media. Of hij wel of geen talent heeft, laten we even in het midden, maar een voorbeeld van iemand die door social media bekend is geworden is Alex Soze, ook wel Sportschool Alex genoemd. Hij wist zichzelf het afgelopen jaar in de spotlights te werken met zijn vlogs, waarin hij vooral tegen alles en iedereen schreeuwt, met de uitspraak: 'Alles kan kapot!'. In een nieuwe vlog neemt Alex het nu op voor de bewapende Belgische militair, op wie een grote klopjacht wordt gehouden.

alex soze

Geradicaliseerd

De militair, Jurgen Conings, is al de hele week in het nieuws vanwege een grote klopjacht die op hem wordt gehouden. De 46-jarige Conings zou geradicaliseerd zijn door de missies die hij met het leger in oorlogsgebieden moest uitvoeren, en schreef in een afscheidsbrief dat hij 'niet kan leven met de leugens van mensen die dan nog beslissen hoe wij moeten leven', doelend op virologen en de politiek. Hij houdt zich dan ook al dagenlang schuil, terwijl hij zzwaarbewapend is en als vuurwapengevaarlijk wordt beschouwd. Honderden militairen zijn naar hem op zoek.

Alex Soze

Terug naar Alex Soze, die dus bekend werd door het schreeuwen naar alles en iedereen. Ook nu schreeut hij er weer op los in de video, maar deze keer heeft hij inhoudelijk ook wel iets te melden. Hij neemt het namelijk op voor Jurgen, en militairen die beschadigd en getraumatiseerd terugkomen uit oorlogsgebieden, waarna ze hun plek in de maatschappij niet meer kunnen terugvinden. En daarmee heeft hij op zich wel een punt.

Check beroepsschreeuwer Alex Soze die het opneemt voor de gezochte Belgische militair hier:

Bron en beeld: Youtube Alex Soze

Gepubliceerd op: 23 mei 2021

Tags