Allereerste emissievrije superjacht heeft zelfs een groentetuin aan boord

Een beter milieu begint bij jezelf. Wanneer je dus besluit een superjacht aan te schaffen, is dit allereerste emissievrije jacht dus misschien een idee om je steentje bij te dragen aan een betere aarde. Deze jachtindustrie probeert meer ecologische boten te bouwen zonder gebruik van dure koolwaterstoffen.  

emissievrije superjacht

Park en kas inbegrepen

Het jacht is met een speciale kuip ontworpen om het aerodynamisch en elegant te maken. De zijlamellen aan de zijkant, die werken met sensoren, waardoor het hoeveelheid licht geregeld kan worden bij mooi weer, terwijl ze sluiten bij slechte weersomstandigheden, geweldig toch! dat is niet alles, ook zijn sommige  van deze lamellen  uitgerust met verstelbare fotovoltaïsche cellen om de energie te produceren die nodig is voor verlichting, voor airconditioning en voor het ontziltingssysteem. Zo is het mogelijk om zelfs in de open oceaan vers drinkwater te produceren om dit vervoermiddel autonoom te maken. Het wordt nog beter... aan de binnenkant van het jacht heb je een systeem van tuinen en kassen die zorgen voor  een gezondere natuurlijke ventilatiemodus dan normale airconditioning. De gewassen van de tuinen zullen de keukens van het jacht kunnen voorzien van groenten en fruit om de maximale versheid van de producten te hebben. Dit vertaalt zich ook in een vermindering van het elektriciteitsverbruik van vriezers.

emissievrije superjacht

Emissievrije superjacht

Het superjacht vertegenwoordigd de toekomst van ecologische luxe zou je kunnen zeggen. Dit zijn de eerste prototypes van voertuigen die zijn uitgerust met een emissievrije aandrijving op basis van brandstofcellen. En in dit geval is het een brandstofcel met een proton-uitwisselingsmembraan, of PEM (Proton Exchange Membrane) die zowel waterstof als methanol kan gebruiken. Stel je voor dat zo'n boot met een volle tank met lage snelheid een afstand van 1000 zeemijl (1850 km) zou kunnen afleggen.

 

Gepubliceerd op: 11 oktober 2021

Tags

×