Amerikaan bouwt de allergrootste Super Soaker ooit

Tijdens deze warme zomerdagen is er natuurlijk niks verfrissenders dan een goed watergevecht. Maar als je wilt winnen van je tegenstanders moet je natuurlijk wel het beste waterpistool hebben dat er te verkrijgen is. Daarom besloot een Amerikaanse engineer de allergrootste Super Soaker ooit te bouwen.

Het idee is van een  voormalig werknemer van ruimtevaartorganisatie NASA, Mark Rober. Eerder maakte hij al de allergrootste Nerfgun. De enorme Super Soaker wordt niet, zoals het handzamere speelgoedmodel, aangedreven door luchtdruk maar met samengeperst stikstofgas. Toen de Super Soaker klaar was om te testen bleek dat hij een gevaarlijk speeltje gebouwd had. De straal van de mega-soaker bereikte namelijk een snelheid van zo’n 437,7 kilometer.

Volgens Mark, is de Super Soaker niet bedoeld als waterpretspeeltje op warme dagen: “Daarvoor zou hij veel te sterk zijn”. Tijdens een demonstratie lieten ze zien dat het waterpistool makkelijk objecten zoals watermeloenen en frisdrankblikjes kapot schoot. Mensen zouden dan ook levensgevaarlijk gewond kunnen raken als ze worden geraakt door de superstraal. De Super Soaker is vooral gebouwd voor de lol maar het enorme waterpistool heeft inmiddels een heuse vermelding in het Guinness World Records boek als grootste waterpistool ooit.

Loading Video...

Gepubliceerd op: 17 juli 2017

Bron

Tags