Amsterdammers proberen avondklok te omzeilen door dinosaurus uit te laten

We hebben nu al bijna 2 weken te maken met de avondklok, en het lijkt erop dat deze voorlopig ook nog wel van kracht zal blijven. Niemand is daar natuurlijk blij mee. Bij protesten overal in het land kwam het de afgelopen tijd al tot flinke rellen. Een Amsterdammer kwam echter met een ludiek idee om de avondklok te omzeilen, namelijk door zijn dinosaurus uit te laten!

Avondklok

Tijdens avondklok mogen mensen met een hond deze namelijk wel 's avonds gewoon uitlaten. De man wilde 's avonds een rondje gaan hardlopen met drie vrienden, waarbij ze alle vier een dinopak zouden aantrekken. Twee van de pakken waren echter kapot, waardoor ze op het idee kwamen om twee van de dino's dan maar aan te lijnen en zo de stad door te rennen. 

Dino uitlaten

"Na 21.00 uur mag je in principe je hond uitlaten, dus wij dachten: waarom zou je niet je dino uitlaten? We hadden ook keurig een lijntje aan de dino vastgemaakt," vertelt Stefan aan AT5. "We kregen aardig wat applaus, ook vanaf de balkons, go dino! Een oud omaatje zei nog: lekker fit blijven!"

Boete

Helemaal werkte het plan toch niet. Toen ze werden aangehouden, konden de agenten wel lachen om het verhaal, maar kregen ze toch één boete. "De boete betalen we met z'n vieren, dus we betalen allemaal iets meer dan 23 euro. Nou dat vinden we helemaal prima." Wel benadrukken ze dat het niet hun bedoeling was om tegen de maatregelen te protesteren. "Het was een ludieke actie, meer niet. Gewoon een knipoog. Maar ik moet zeggen: ik raad het niemand aan. het gaat je toch geld kosten. Nog even volhouden met die avondklok, dan komen we er wel doorheen."

Check de beelden van de hardloper die zijn dinosaurus uitlaat hier:

Bron en beeld: AT5

 

Gepubliceerd op: 3 februari 2021

Tags