André Hazes neemt bizar nieuw kapsel

Het is alweer een paar weken stil rond André Hazes dus werd het wel weer eens tijd voor een nieuwe rel, zo moe hij gedacht hebben. De volkszanger is samen met zijn vriendin Sarah van Soelen momenteel op vakantie naar Ibiza (hoe origineel!) en kwam daar op het strand op het idee om zichzelf een nieuw kapseltje te laten aanmeten. Hierbij ging hij voor strakke vlechtjes, ook wel cornrows genoemd, zo zien we op zijn Insta Stories.

Cornrows

Hiermee vraagt Dré om moeilijkheden. Cornrows zijn een haardracht die vaak door donkere mensen wordt gedragen, en worden gezien als culturele toe-eigening. Wanneer blanke mensen cornrows dragen, komt ze dit regelmatig op kritiek te staan. Eerder boodt onder anderen actrice Victoria Koblenko openlijk haar excuses aan voor het dragen van de vlechten, nadat ze veel kritiek te verwerken kreeg. Hierop schreef ze: ‘Het invlechten van wit haar wordt soms als intens pijnlijk ervaren, omdat zwarte vrouwen dit jaren lang werden geacht te bedekken. Daarom is het not done om deze haardracht te dragen voor witte mensen ongeacht of ze daarmee hun waardering en inspiratie willen uiten.’

Te pijnlijk

Hazes had deze memo echter nog niet gehad en toonde zijn nieuwe kapsel trots op Instagram. Overigens bleek zijn nieuwe kapsel van korte duur. De cornrows waren erg straks ingevlochten en bleken zo pijnlijk dat Sarah er enkele uren later alweer de schaar in moest zetten. ‘Zo’n spijt de hele avond, nu al eruit’, schrijft André Hazes bij de foto, waarna hij met een soort coupe-de-ontploffing achterbleef.

Check de foto's van het nieuwe kapsel van André Hazes hier:

kapsel andre hazes

kapsel andre hazes\

 

Bron en beeld: AD.nl

Gepubliceerd op: 26 juli 2021

Tags

×