Anna Nooshin ontmaskerd? 'Influencer koopt Instagram-volgers'

Wanneer je een TikTok-, Youtube-, of Instagram account hebt met een paar honderdduizend volgers hebt, kun je tegenwoordig als influencer een heel dik belegde boterham verdienen, onder meer met het aanprijzen van producten. Een van de bekendste influencers van Nederland is Anna Nooshin, met een Instagram account met meer dan een miljoen volgers, maar zijn al die volgers wel echt?

anna nooshin

Clickfarm

Website VKMag vermoedt namelijk dat Anna Nooshin haar volgers koopt, bijvoorbeeld bij een 'clickfarm', een bedrijf in lageloonland als China waar je tegen een klein prijsje kliks kunt kopen. Wanneer je richting de miljoen volgers gaat, is het natuurlijk erg aantrekkelijk om zelf het laatste zetje te geven, zodat je officieel kunt verkondigen de miljoen gehaald te hebben.

Ongeloofwaardige aantallen

Uit data van Social Blade blijkt dat Anna de afgelopen tijd op sommige dagen er een ongeloofwaardig aantal nieuwe volgers bij kreeg. Zo is te zien dat haar totale aantal volgers van 16 juni tot 1 juli van dit jaar gemiddeld met zo'n 200 volgers per dag terugliep, maar sinds 2 juli kwamen daar ineens duizenden volgers per dag bij. Op 11 juli maar liefst 11.000 en op 20 juli zelfs meer dan 15.000. Het lijkt er dan ook sterk op dat dit niet helemaal pluis is...

Check de data van Social Blade waarop de ongeloofwaardige aantallen nieuwe volgers te zien zijn hier:

anna nooshin

anna nooshin

Bron en beeld: VKMag

Gepubliceerd op: 24 juli 2021

Tags

×