Arjen Lubach haalt uit naar Guido Weijers om 0 besmettingen-voorstelling

Nu we een vaccin hebben, lijkt het erop dat we langzaamaan weer mogen hopen dat we over niet al te lang richting 'normaal' gaan. Zo trad Guido Weijers op 20 februari op tijdens een proefevenement in het kader van de ‘Fieldlab Evenementen', waarin werd getest of het veilig is om weeer evenementen te organiseren. Achteraf bleken er geen nieuwe besmettingen te hebben plaatsgevonden, zo meldde Weijers trots op Instagram, maar Arjen Lubach wil daar even een kanttekening bij plaatsen.

Bewijs

De show vond plaats in het Beatrix Theater in Utrecht, waarbij 500 mensen in de zaal mochten plaatsnemen, zónder 1,5 meter afstand. Weijers schreef trots: “Dit is heerlijk nieuws en een fantastische bevestiging van wat wij zelf al hadden verwacht. De resultaten van het echte gedragsonderzoek van Fieldlab volgen later nog, maar intussen kan dit wel al bijdragen aan een snelle, tijdelijke oplossing voor de evenementenbranche en theaters. Dit is wederom een bewijs dat het zonder risico prima kan. Hoog tijd voor het kabinet om de evenementenbranche en theaters per direct vertrouwen te geven ipv loze aandacht.”

Juiste perspectief

Arjen Lubach is er echter als de kippen bij om het goede nieuws in het juiste perspectief te zetten. Hij reageert met: "Goed nieuws! Fijne experiment van collega @Guido Weijers, maar... Voor de volledigheid moet je wel melden dat er dus vooraf en achteraf is getest en dat er vijf mensen niet naar binnen mochten. Het experiment toont dus aan dat test-shows kunnen werken, niet dat theaters per definitie safe zijn."

Guide Weijers heeft nog niet gereageerd op de kanttekening van Lubach. Op social media is flinke discussie losgebarsten rond het onderwerp.

Check de post van Guide Weijers, de reacties van Arjen Lubach en de discussie op social media hier:

guido weijers arjen lubach

Bron en beeld: Thebestsocialmedia, Youtube

Gepubliceerd op: 2 maart 2021

Tags

×