Artsen halen niersteen ter grootte van een meloen uit buik van Chinees

Als je wel eens in een zware situatie hebt gezeten, weet je vast hoe het voelt om een steen op je maag te hebben. Ook de 55-jarige Zhou uit China weet maar al te goed hoe dit voelt. Hij moest namelijk naar het ziekenhuis omdat hij ontzettend veel last had van zijn buik. Uiteindelijk kwamen de artsen tot de ontdekking dat Zhou een niersteen ter grootte van een meloen in zijn buik had zitten.

Het begon allemaal toen hij in juni ontzettend veel last van zijn buik kreeg. Hij besloot om naar het Wuhan Jingdu-ziekenhuis in oosten van China te gaan. Na verschillende onderzoeken ontdekten de artsend dat Zhou een enorme niersteen in zijn buik had zitten. Dr. Wang Hui vertelde: ”De niersteen was groter dan de vuist van een volwassen man en vulde zijn gehele blaas op.” Ze moesten de enorme niersteen snel zien te verwijderen anders zou Zhou te maken krijgen met nierfalen.

De niersteen was zo groot dat de artsen hun handen moesten gebruiken omdat het te moeilijk was om hem uit zijn blaas te verwijderen. Nadat de niersteen uit Zhou zijn buik was gehaald bleek hij een doorsnede te hebben van maar liefst 13 cm. De artsen hadden nog nooit zo’n grote niersteen uit iemand zijn buik moeten verwijderen. Volgens Dr. Wang zou de niersteen zijn ontstaan doordat de patiënt langdurig zijn urine op ophield en niet voldoende water zou hebben gedronken.

Gepubliceerd op: 3 december 2018

Bron

Tags