Australische verslaggever betaald per ongeluk 60.000 euro voor biertje

Als je in de grote steden ergens een biertje wilt drinken betaald je al gauw de hoofdprijs. Maar de Austalische Peter Lalor heeft wel heel erg veel geld betaald voor een pilsje in het Engelse Manchester. De Cricket verslaggever betaalde maar liefst 55.000 pond (ruim 60.000 euro) voor een biertje in het superluxe Malmaison Hotel.

Dat gebeurde door een foutje van het hotel, waar hij die avond een biertje ging doen. Peter die over cricket én bier schrijft voor The Australian, vertelde: “Op het moment dat ik moest betalen had ik mijn bril niet op.”  Volgens Peter moest de vrouw de fout had gemaakt waardoor er een monsterbedrag van de rekening was afgeschreven giechelen toen ze erachter kwam. “Ze sloeg haar hand voor de mond, begon te lachen en weigerde me te vertellen wat er mis was” vertelde Peter.

De manager van het hotel erkende de fout meteen en zei zijn best te doen om het geld terug te storten. Maar Peter was ervan overtuigd dat de bank zo’n groot bedrag sowieso niet zou accepteren. Totdat zijn vrouw hem de volgende dag belde en vertelde dat er een bedrag van 55.000 pond was afgeschreven. Hij vertelde: Het lijkt erop dat ik het duurste biertje in de geschiedenis heb besteld. Hij was wel lekker, maar niet zó lekker.” Inmiddels heeft de verslaggever een groot gedeelte van het geld weer terug.

Gepubliceerd op: 9 september 2019

Bron

RTE

Tags