Baas of dwaas: Oplichter eet jaar lang gratis bij de Kentucky Fried Chicken

Sommige oplichters zijn zo doortrapt in het bedriegen van een ander, dat het voor hunzelf waarschijnlijk volkomen normaal is geworden. Zo ook deze 27-jarige student uit de Zuid-Afrikaanse stad Durban. Het is hem namelijk gelukt om een jaar lang gratis te eten bij Kentucky Fried Chicken.

De man, die deze week tegen de lamp zou zijn gelopen en gearresteerd is, deed zich voor als kwaliteit-controleur. De bedrieger at bijna iedere dag bij één van de KFC restaurants in Durban. Meestal liep hij gewoon de keuken in en gaf hij de medewerkers opdracht om hem monsters van het eten te brengen.

Het personeel had niks in de gaten omdat de oplichter altijd werd afgezet door luxe wagens, netjes gekleed was en legitimatie en visitekaartjes van de keten bij zich had. Omdat de man zijn kunstje bij verschillende KFC restaurants in de omgeving gebruikte. Kon de man voor een langere tijd ongestoord zijn gang gaan.

Bij het KFC personeel in Durban stond de opzichter bekend als de controleur die je altijd zijn zin moest geven. Omdat de man uiterst zelfverzekerd en overtuigend handelde, was er niemand die argwaan kreeg. Uiteindelijk werd hij gesnapt omdat een directielid van de KFC op de hoogte was gebracht en liet weten dat hij nog nooit van de ‘controleur’ had gehoord.

De man werd gearresteerd nadat hij voor de zoveelste keer bij het restaurant langs kwam om het eten te controleren. De bedrieger zal binnenkort moeten voorkomen en waarschijnlijk moet hij naast een celstraf ook niks eens een flink geldbedrag terug betalen aan de KFC. Ook zijn chauffeur werd aangehouden omdat hij de nepcontroleur bijna iedere dag afzette bij de ketens en ook regelmatig gratis mee at.

Gepubliceerd op: 18 mei 2019

Bron

Tags