Bejaard echtpaar betrapt met 27 kilo wiet als kerstcadeau

Ieder verlanglijstje voor kerst is weer anders, zo maak je de één blij met een goed boek en de ander weer met drank of andere genotsmiddelen. Dit tweede stond bovenaan het verlanglijstje van de familie van een 80-jarig echtpaar uit California. Het bejaarde echtpaar was onder weg naar hun familie in Vermont toen ze werden aangehouden door de politie met 27 kilo wiet in hun auto. Naar eigen zeggen was de grote hoeveelheid wiet bedoeld als kerstcadeau voor familie en vrienden.

Volgens de politie werden de 83-jarige Patrick Jiron en zijn 80-jarige vrouw Barbara staande gehouden omdat ze vergeten waren de richtingsaanwijzer van de auto uit te zetten. Toen ze werden stilgezet viel het de politie op dat er een ‘sterke marihuanageur’ uit de auto kwam. Ze besloten de Toyota Tacoma van het echtpaar te doorzoeken en troffen hierbij 27 kilo wiet met een straatwaarde van ongeveer 250.000 euro.

Het oudere echtpaar vertelde dat ze een roadtrip aan het maken waren vanuit California naar Vermont om hun familie op te zoeken voor de kerst. Ze verklaarde dat ze de enorme hoeveelheid wiet hadden meegenomen als kerstgeschenk vanuit California. In Californië is het gebruik van wiet sinds dit jaar gelegaliseerd, maar in Vermont niet. Het bejaarde echtpaar werd door de politie gearresteerd wegens drugsbezit met de intentie tot verkoop.

Gepubliceerd op: 24 december 2017

Bron

Tags