Belg krijgt perongeluk 2.000 miljard euro op rekening gestort

Genoeg geld op je bankrekening hebben zodat je je de rest van je leven geen zorgen meer hoeft te maken, dat is iets waar we allemaal wel van dromen. Maar voor de Belgische Luc Mahieux werd deze droom plotseling werkelijkheid. Door een fout van de bank kreeg hij namelijk 2.000 miljard euro op zijn rekening gestort en was hij voor even de rijkste mens ter wereld.

Mahieux zag de 2.000 miljard euro op zijn rekening staan nadat hij het limiet van zijn creditcard had gewijzigd. Hij vertelde: "Ik dacht dat veel van mijn problemen zouden worden opgelost. Plots was ik de rijkste mens ter wereld." Helaas bleek dit van korte duur want toen de Belg contact opnam met zijn bank over het bijgestorte bedrag, bleek er een fout te zijn gemaakt.

Het miljardenbedrag werd gestort nadat de Belg een melding had gedaan van mogelijke frauduleuze afschrijvingen door een malafide website. Nadat deze betalingen waren stopgezet, stond er ineens een miljardenbedrag op de rekening van Mahieux. Helaas had de Belg zijn bankpas al laten blokkeren waardoor hij geen toegang meer had tot zijn bankrekening met daarop de 2.000 miljard euro. Nadat Mahieux zijn verhaal op Facebook deelde kreeg hij ineens allerlei vriendschapsverzoeken uit onbekende hoeken en werd hij op straat aangesproken met miljardair.

Gepubliceerd op: 13 februari 2018

Bron

Tags