Belgisch bedrijf betaalt werknemers per ongeluk 30.000 euro te veel

Het is de droom van iedere werknemer: op je bankrekening kijken en tot de ontdekking komen dat er teveel geld is gestort. Dit overkwam zo’n 230 werknemers van het Belgische staalbedrijf Thy-Marcinelle. Door een boekhoudkundige fout zou iedere werknemer van het bedrijf namelijk zo’n 30.000 euro extra bonus hebben ontvangen.

Nadat de enorme blunder was ontdekt heeft het bedrijf gelijk een vriendelijke e-mail verstuurd met daarin het dringende verzoek om de ’eindejaarsuitkering’ terug te storten. De aanmaning bereikte de anderen werknemers pas maandag. In totaal zou het gaan om een bedrag van ruim 7 miljoen euro.

Het terugvorderen van het geld zal niet in alle gevallen makkelijk worden. Volgens lokale media die uitgaan van de verhalen van de werknemers, hebben sommige arbeiders een deel van het geld al uitgegeven. Andere werknemers hadden bijvoorbeeld een automatisch loonbeslag vanwege uitstaande schulden. Wat er zal gebeuren met degene die verantwoordelijk is voor de blunders is niet bekend.

Gepubliceerd op: 12 november 2018

Bron

Tags