Betrapt! Moeder verdenkt zoon van roken maar betrapt hem op heel iets anders..

Vandaag presenteren wij een nieuw item, VHIHV, oftwel helemaal uitgeschreven, Vandaag Heb Ik Het Verneukt. Het zijn verhalen van mensen die iets grappigs, gênants of doms hebben meegemaakt en dit graag (anoniem) met ons en de rest van Nederland willen deden. Het eerste verhaal dat we binnen hebben gekregen, is het verhaal van Tom en zijn moeder. Ga er even goed voor zitten en enjoy. 

Yoo SGXL. Ik ben nu 25 jaar, maar als ik aan deze avond terug denk, schiet ik er altijd nog steeds keihard van in de lach!

Mijn vader was vroeger toen ik nog wat jonger was, een vrij zware roker en stopte nadat hij een zware longontsteking kreeg die hem een hele tijd in het ziekenhuis hield. Mijn moeder was sindsdien als de dood dat haar kids hetzelfde zouden overkomen en hield dan ook vaak pleidooien over waarom wij absoluut niet moesten gaan roken en hield ons daarnaast flink in de gaten.

Maar nu het echte verhaal.. 

Op een zaterdagavond had ik een huisfeestje van een vriend en alle “coole” kids sloofden zich uit door 10 pakjes peuken op een avond weg te roken. Ondanks dat ik geen peuk aanraakte stonken mij kleren hierdoor alsnog flink naar de rook..

Terwijl de rest zijn longen aan het asfalteren was, had ik ondertussen een leuk meisje aan de haak geslagen. Van het een kwam het ander en voor ik het wist stond ik haar volgas te vingeren. Hoppataaa, 2 vingers erin en roeren maar. Meisje natuurlijk zo nat als het maar wezen kan en m’n vingers roken alsof ik met mijn blote handen zojuist een zure vis had geslacht.

Het werd echter al snel laat en m’n moeder kwam me even na middernacht ophalen. Ik sprong in de auto en deed uiteraard m’n uiterste best om zo nuchter mogelijk over te komen. Net toen we ongeveer twee minuten onderweg waren, vroeg ze me of ik gerookt had. De geur die in mijn kleren was getrokken, was inmiddels ook flink door de auto verspreid en mijn moeder dacht er meteen weer het ergste van. Ik probeerde haar er nog van te overtuigen dat ik geen peuk had aangeraakt, maar dat was voor haar niet voldoende.

Vergeet niet dat ik als jong mannetje wat gedronken had, dus het gebeurde allemaal vrij snel. Ze wilde mijn schuld/onschuld bewijzen door de ultieme test te doen en aan mijn vingers te ruiken. Ze pakte zonder enige waarschuwing mijn hand vast en ik had geen tijd meer om hier op te reageren en was dus kansloos.

Ze ademde nog één keer diep uit en nam vervolgens een flinke teug lucht, om te ruiken of ik nou de waarheid sprak of niet. Het werd meteen doodstil in de auto, toen ze besefte dat ik geen peuk had aangeraakt, maar dat ik de afgelopen 30 minuten een meisje flink had staan fingerbangen. Na deze hoogst beschamende situatie, spraken we het restant van de rit geen woord meer tegen elkaar..

Bijkomend voordeel was dan weer wel dat ze me vervolgens nooit meer ergens van verdacht als ik thuis kwam en ze me ook nooit meer beschuldigde van het aanraken van een sigaret.

Gepubliceerd op: 13 oktober 2017

Tags