Britse vrouw had al 28 jaar contactlens in haar oog

Een Britse vrouw van 42 had al een half jaar last van haar oog. Ze had last van een zwelling en haar ooglid ging zelfs hangen.  Ze besloot daarom om toch maar een bezoekje te brengen aan de oogarts. Er werd een röntgenfoto gemaakt en wat bleek? Er zat een lens in haar oog. Die bleek er al 28 jaar te zitten! 

De chirurg maakte een MRI-scan en dacht dat hij eerst een cyste boven haar oogbal had gevonden. Maar tijdens de operatie kwam de arts erachter dat de vlek op de scan niet een cyste was, maar een contactlens. De lens was vergroeid in het weefsel van haar ooglid en was op enkele kleine scheurtjes na bijna niet beschadigd! 

De contactlens werd al die jaren niet opgemerkt, omdat de vrouw nooit oogklachten had. En dat, terwijl ze toch wel regelmatig naar de oogarts ging voor een controle. Ze kon zich dan ook niet meer herinneren wanneer ze haar lens was kwijtgeraakt. Maar de moeder van de vrouw wel. Volgens haar gebeurde het tijdens een potje badminton, toen de vrouw 14 jaar was. Ze kreeg toen de badmintonshuttle in haar oog. 

Een arts onderzocht destijds haar oog, maar kon toen niks vinden. Moeder en dochter dachten toen dat de lens uit haar oog was gevallen. Na het ongelukje gebruikte de vrouw oogdruppels en droeg ze niet meer dezelfde lenzen. Nu blijkt dat na 28 jaar de lens niet uit haar oog was gevallen, maar juist naar haar ooglid was geschoten. 
 

Gepubliceerd op: 20 augustus 2018

Bron

Tags