Canadese parachutiste overleeft val van 1500 meter

Het is de grootste nachtmerrie van iedere parachutist, uit het vliegtuig springen en tijdens je vrije val ontdekken dat je parachute niet meer opengaat. Dit overkwam een 30-jarige Canadese parachutiste die uit een vliegtuig sprong boven het Canadese, Quebéc. Ze viel bijna 1500 meter naar beneden maar wonder boven wonder overleefde ze de vrije val.

Het ongeval vond afgelopen zaterdag rond 18:00 uur plaats in de buurt van het vliegveld van Trois-Rivières, in het zuiden van Canada. Toeschouwers en klanten van Parachutisme Adrénaline, moesten hulpeloos toekijken hoe ze met hoge snelheid in de bomen rond het vliegveld terechtkwam.

Volgens ooggetuigen ging zowel de hoofdparachute als het noodexemplaar niet open. ze gingen ervan uit dat het ongeval een dramatische afloop zou hebben. De vrouw ligt in het ziekenhuis met verschillende botbreuken, onder meer meerdere wervels, maar ze is niet in levensgevaar. Op het moment dat de hulpdiensten haar kwamen redden was ze bij kennis.

De politie doet een onderzoek naar de val en de parachutevereniging Adrénaline in Quebéc, om te bepalen of sprake is geweest van nalatigheid. Het komt maar zelden voor dat zowel een hoofd- als een reserveparachute niet goed openen. Tijdens een vrije val kan een parachutist snelheden bereiken van zo’n 200 kilometer per uur.

Gepubliceerd op: 19 augustus 2019

Bron

Tags