Center Parcs introduceert de allereerste looping glijbaan in Nederland

Op een plateau een glazenbuis instappen, vervolgens een knop drukken en dan wachten.....de grond verdwijnt onder je voeten en de rest weet je. Ja! we hebben het over een looping glijbaan. Heel binnenkort krijgen we ook in Nederland de allereerste looping glijbaan en dit hebben we allemaal te danken aan Center Parcs.

looping glijbaan center parcs

Eerste looping glijbaan in Nederland

Een 80 meter lange waterglijbaan die bestaat uit een valluik op 13 meter hoogte, gevolgd door een vrije val en een looping, zou je dit weleens willen meemaken dan hebben wij goed nieuws voor jou. Center Parcs de Kempervennen is een populair park in Brabant. Als je daar slaapt heb je tevens toegang tot Aqua Mundo en daar kan je genieten van deze unieke waterglijbaan. Een glijbaan, waarbij je niet alleen naar beneden glijd, maar je glijd ook een stukje omhoog. Ook je veiligheid is gegarandeerd, want de glijbaan heeft, voor de veiligheid, een luik en een trap. Gasten kunnen dus zelf uit de glijbaan stappen en naar beneden lopen.

Bandenglijbaan

Om het nog gezelliger te maken hebben ze naast de looping glijbaan ook een bandenglijbaan. De bandenglijbaan is wel 130 meter lang. In april 2022 zal de grote dag aanbreken, waarbij deze twee glijbanen zullen opengaan. Voor nu moeten we nog even roeien met de riemen die we hebben en genieten van wildwaterbaan, binnenglijbanen, golfslagbad en een koraalbad met tropische vissen. De manager geeft aan dat het hem zo’n 35 miljoen heeft gekost alles weer op te knappen. Daarnaast gaf hij ook aan dat met de uitbreiding ze één van de meest aantrekkelijke zwembaden van Nederland zijn. Daar zijn wij zeker ook mee eens!

 

 

 

Gepubliceerd op: 9 oktober 2021

×