CEO ontslaat 900 werknemers in één keer via Zoom

Mensen ontslaan is nooit leuk en het is natuurlijk nog erger als jij diegene bent die ontslagen wordt. De kans is groot dat je je collega's even liever niet in de ogen kijkt na zulk slecht nieuws. Deze 900 werknemers moesten hun collega's wel in de ogen aankijken na een ontslag, want ze werden allemaal tegelijk ontslagen... Raar en heel ongemakkelijk.

900 werknemers ontslaan

De meeste mensen zijn inmiddels wel bekend met het videobellen op je werk: Zoom of Microsoft Teams zijn veelgebruikte systemen. Sommige bedrijven hebben het extra zwaar nu tijdens corona. Of dit voor het bedrijf Better.com ook het geval was, weten we niet. Maar er moet een aanleiding zijn geweest voor de CEO om wat medewerkers te ontslaan. We spreken hier over negenhonderd medewerkers. Het is natuurlijk veel werk om die per persoon te ontslaan, dus daar bedacht CEO Vishal Garg wat op.

Via Zoom-call

Hij nodigde alle negenhonderd werknemers uit voor een Zoom-call en werden daar allemaal onaangenaam verrast met een collectief ontslag. Heel erg zuur voor de medewerkers en al helemaal met de wetenschap dat Vishal Garg zelf goed is voor zo'n 4 miljard euro. Gelukkig kunnen we dit ongemakkelijke moment in de video hieronder zien:

 

Gepubliceerd op: 7 december 2021

Bron

Tags