Cocaïne in Theems maakt palingen hyperactief

Dat cocaïne meer kapot maakt dan je lief is bewijst zich maar weer nadat Britse onderzoekers van King’s College Londen een monster namen uit de rivier die door Londen stroomt, de Theems. In London zou namelijk zo’n hoge concentratie cocaïne in het rivierwater zitten, dat de palingen die rondzwemmen helemaal strak staan.

Volgens de onderzoekers zou het cocaïnegebruik van de stedelingen afgelopen jaren enorm zijn toegenomen. Hierdoor komt de drugs in het afvalwater van de stad en zo ook in de natuur terecht. De onderzoekers verklaarden in hun rapport: “De hoeveelheden cocaïne in het water van de Theems zijn gedurende de hele week hoog, met slechts een kleine toename rond het weekend. Deze lijn is niet vergelijkbaar met het drugsgebruik in andere steden.”

Nadat dit onderzoeksrapport werd uitgebracht, is er door de Universiteit van Napels een onderzoek gedaan naar de dieren die er in de rivier leven. Daarin werd aangetoond dat de palingen die in de Theems leven hyperactief gedrag vertonen wanneer er grote hoeveelheden cocaïne in de rivier terechtkomen. Volgens de onderzoekers werd Londen al gezien als grootverbruiker van de drugs. Dit wordt nu ook bevestigd door de grote aantallen strak staande palingen die in de rivier rondzwemmen.

Gepubliceerd op: 24 januari 2019

Bron

Tags