Cristiano Ronaldo drie jaar lang voor flink bedrag opgelicht door reisagente

Profvoetballer Cristiano Ronaldo is drie jaar lang voor maar liefst 288.000 euro opgelicht door een reisagente. Dat gebeurde tussen 2007 en 2010, zo meldt de Portugese krant Jornal de Notícias.

ronaldo

Voor de gek gehouden

Cristiano Ronaldo, die toen der tijd nog speelde voor Manchester United en Real Madrid, werd flink voor de gek gehouden door zijn reisagente. Hij vertrouwde de 53-jarige dame documenten toe, waardoor de vrouw creditcards en wachtwoorden van Ronaldo kon gebruiken om geld voor zo'n tweehonderd reizen over te maken. Reizen die hij natuurlijk niet gemaakt heeft. Of hij er erg wakker van zal liggen is echter de vraag, het vermogen van de Portugese superster wordt namelijk geschat op meer dan een miljard euro!

Niet alleen Cristiano Ronaldo

De reisagente blijkt er wel een gewoonte van te maken, want wat blijkt Ronaldo is niet de enige die ze voor de gek heeft gehouden. Zo werden ook zijn zaakwaarnemer Jorge Mendes en oud-ploeggenoot Nani voor duizenden euro's opgelicht door de vrouw. In totaal is de reisagente 350.000 euro rijker geworden. Het reisbureau waar de vrouw voor werkte vergoedde uiteindelijk al het gestolen geld. De reisagente werd al in 2017 veroordeeld en is nu al vier jaar voorwaardelijk vrij. Het gestolen geld moet ze wel betalen aan het reisbureau waar ze werkte anders beland ze alsnog in de gevangenis.

 

Gepubliceerd op: 22 september 2021

Tags