Dame bewijst met krachtig statement dat niet alle blondjes dom zijn!

Blonde mensen, met name de dames, hebben natuurlijk de reputatie nogal dom te zijn. In deze TikTok-video probeert zo'n 'domblondje' met een maken van een krachtig statement aan te tonen dat niet alle blonde dames dom zijn. 

domblondje

Domblondje

Waar komt de uitdrukking domblondje eigenlijk vandaan? SchoolTV vertelt ons dat deze in de jaren '30 van de vorige eeuw in de Verenigde Staten werd bedacht. In die tijd werd actrice Jean Harlow wereldberoemd vanwege haar spierwit geblondeerde haar. En Harlow speelde in haar films vaak de rol van een dommige vrouw. Vanuit die combinatie 'dom' en 'blond' werd dus de uitdrukking domblondje geboren. Dus alsjeblieft, zomaar weer een gratis feitje waarmee je op een verjaardag of tijdens een potje triviant indruk kunt maken.

Krachtig statement

Terug naar het blondje in de video. Om voor eens en altijd een einde te maken aan het totaal onterechte vooroordeel, heeft de TikTokker met accountnaam summer_fit een haar krachtige statement op papiertjes opgesteld, die ze als een diashow voorbij laat komen. Althans, dat was de bedoeling. Is eeen geintje natuurlijk, maar toch leuk bedacht. Dus zo dom is ze niet.

Check de video waarin de dame bewijst dat niet alle blondjes dom zijn hier:

@summer_fit

Breaking stereotypes ##fyp ##motivational ##funny ##xyzbca ##viral inspo: @taborwaynelee

♬ Surrender - Natalie Taylor

 

Bron en beeld: TikTok summer_fit 

Gepubliceerd op: 28 mei 2021

Tags