De veelbesproken Oudejaarsconference van Peter Pannekoek (hele show)

Peter Pannekoek mocht dit jaar de Oudejaarsconference verzorgen, misschien wel het meest prestigieuze podium voor een cabaretier. Maar liefst 2 miljoen Nederlanders stemden af op Pannekoek. Hij liet daarbij een verpletterende indruk achter bij veel mensen, zo blijkt uit de vele positieve recensies die de voorstelling kreeg in onder meer het AD, Trouw en De Volkskrant. Niet iedereen was echter net zo enthousiast als de Nederlandse kranten.

oudejaarsconference peter pannekoek

Koning van het omdenken

In de conference ging het uiteraard voornamelijk over de huidige situatie in de wereld met betrekking tot de pandemie, maar ook onder meer Marco Borsato en Lil Kleine moeten het flink ontgelden. Het AD beloont het optreden van Pannekoek met de maximale vijf sterren. "Net als in zijn eerdere voorstellingen toont de cabaretier zich de koning van het omdenken. De troon van de oudejaarsconference bij de NPO, waarschijnlijk de meest prestigieuze cabaretvoorstelling van het jaar, past hem naadloos." Ook op Twitter zijn de reacties veelal positief. Zo schrijft iemand: "Scherp, hard, gedurfd en ongecensureerd. Dat zie je niet meer tegenwoordig. Hulde."

'Wappies bashen'

Op Twitter krijgt de voorstelling echter ook veel boze reacties. Dit heeft te maken met het feit dat Peter het flink gemund had op ongevaccineerden. Zo wordt er zelfs gesproken van "1,5 uur wappies bashen."

 

Check de hele Oudejaarsconference van Peter Pannekoek hier:

Gepubliceerd op: 2 januari 2022

Tags