Ophef om Deense kinderserie over man met magische megapenis

Zowel in als buiten Denemarken is er ophef ontstaan vanwege de lancering van de nieuwe kinderserie ‘John Dillermand’. De animatieserie voor kinderen van 4 tot 8 jaar, gaat over een man die over magische krachten beschikt in zijn gigantische penis.

John Dillermand lijkt op het eerste gezicht een normale animatieserie, over een mannetje dat allerdaagse dingen doet rond zijn huisje. Al snel neemt de serie echter een verrassende wending, wanneer John ineens zijn lange uitschuifpenis tevoorschijn haalt, waarmee hij allerlei trucjes kan. Tot grote afschuw van veel ouders. Ook de Deense schrijfster Anne Lise Marstrand-Jørgensen is fel tegenstandster, en meent dat er geen plaats is voor de serie in het '#MeToo-tijdperk'. Ze schrijft: “Is dit echt de boodschap die we kinderen mee willen geven?”

Klinisch psycholoog Erla Heinesen Højsted ziet echter geen problemen voor kinderen: “De reeks toont een man die impulsief is en niet altijd controle heeft over zijn eigen lichaam. Iemand die fouten maakt, net zoals kinderen dat doen. Maar wat belangrijk is: Dillermand maakt het altijd weer goed. Hij neemt de verantwoordelijkheid voor zijn daden. Als een vrouw in de show hem zegt dat hij zijn slurf in zijn broek moet houden, luistert hij daar naar. Hij is verantwoordelijk. John Dillermand praat met kinderen en deelt hun manier van denken. Én kinderen vinden genitaliën nu eenmaal grappig.”

Bekijk hier de eerste aflevering van de Deense kinderserie John Dillermand:

Bron en beeld: HLN, Youtube

 

Gepubliceerd op: 7 januari 2021

Tags

×