Defensie biedt 13 bussen aan die je voor een prikkie kunt overnemen

Enige tijd geleden schreven we al over een gebruikte Connexxion lijnbus die je voor een prikkie op de kop kon tikken. Mocht je destijds interesse hebben gehad maar net achter het net gevist hebben, dan krijg je nu een dikke herkansing. Defensie biedt namelijk 13 witte Volvo en Scania-bussen te koop aan. 

Rijdende kroeg

Als schrijver van dit op de rand van acceptabele stukje tekst ben ik persoonlijk al trots als ik zelf een lampje heb verwisseld, maar je hebt ook van die mensen die wel alles lijken te kunnen, en bij wie hun handen beginnen te jeuken wanneer ze een leuk project voor ogen hebben. En van zo'n bus kun je natuurlijk een superdikke camper maken of wat te denken van een rijdende kroeg of restaurant? 

Nieuwe eigenaar

De bussen zijn zo'n 15 jaar oud en hebben zo'n miljoen kilometer gelopen. Niet weinig, maar van Defensie mag je toch wel verwachten dat ze goed onderhouden zijn. Defensie nam vorig jaar een aantal gloednieuwe Volvo 9700's dus staan de oude bussen stof te verzamelen en mogen dus op zoek naar een nieuwe eigenaar.  Wat moet dat kosten dan? hoor ik je al denken. Dat is nog een beetje onduidelijk. Je kunt namelijk een blind bod doen op de website van Domeinen Roerende Zaken. Wanneer dit bod goed genoeg is, en dit zal echt niet al te hoog hoeven zijn. ben jij de nieuwe gelukkige eigenaar van een van de bussen! Heb je inspiratie nodig over hoe je zo'n bus kan ombouwen, neem dan een kijkje op de de Facebook-groep Touringcamper. 

Check hier de foto's van de Defensie-bussen en wat inspiratie hoe deze er na de verbouwing uit kunnen zien:

defensie bussen

defensie bussen

defensie bussen

Deze Nederlander bouwde een oude dubbeldekker om tot superdikke camper:

Bron en beeld: Topgear

Gepubliceerd op: 22 juli 2021

Tags