Dief steelt op klaarlichte dag beeldhouwwerk uit kunstgalerie in New York

Je moet wel heel veel lef hebben wil je iets uit een beveiligt museum stelen. Maar de man die afgelopen week een sculptuur uit een kunstgalerie in New York meenam is wel heel erg onverschrokken. Hij nam namelijk op klaarlichte dag een beeldhouwwerk ter waarde van 14.000 euro mee.

Afgelopen donderdagmiddag liep de man naar binnen bij Galeries Bartoux, dat zich tegenover Central Park bevindt. Op camerabeelden is te zien hoe hij het beeldje gewoonweg oppakt en vervolgens rustiger het gebouw uitloopt, zonder dat iemand hem in de gaten heeft. Het zou gaan om een een kleinere, gouden versie van een winkelwagen voor, met daarin zilveren flessen. Het kunstwerk werd gemaakt door de Franse kunstenaar Fred Allard.

Aan de hand van de camerabeelden kon de brutale dief worden achterhaald en is de man gearresteerd en aangeklaagd voor diefstal. In een verklaring liet de galerie weten dat ten tijde van de diefstal, de beveiliger van dienst elders in de zaal een installatie aan het repareren was. Als dit niet het geval was geweest was de dief hoogstwaarschijnlijk gepakt, aldus woordvoerder van de galerie. Volgens hen was de dief gewoon op de juiste plaats op het juiste moment.

Gepubliceerd op: 29 april 2019

Bron

Tags