Dit giga-bedrag kun je hebben als je 20 jaar 2 euro per dag opzij legt

Sparen, niet iedereen is er even goed in. Sommigen weten iedere maand netjes een deel van hun salaris opzij te zetten, maar veel anderen hebben aan het eind van hun loon vaak nog een stukje maand over. Toch zou bijna iedereen, door maar een klein bedragje opzij te zetten, over langere periode best een flink bedrag op hun rekening kunnen hebben. Wij hebben voor je berekend hoe je dit voor elkaar krijgt.

Wanneer je slechts 2 euro per dag opzij zou kunnen zetten, oftwel zo'n 60 euro per maand, zou je in een jaar tijd 730 euro hebben gespaard. Weet je dit 10 jaar vol te houden, is dit bedrag al gegroeid tot 7.300 euro. Na 20 jaar zou je 14.600 euro op je rekening hebben staan. Op zich best een leuk bedrag, maar zonder daar al te veel moeite voor te doen, kan dit bedrag nog veel hoger uitvallen. Je kunt je geld namelijk beleggen, en dat is lang niet zo lastig als je misschien denkt.

Wanneer een gemiddeld beleggingsrendement aanhoudt van 7%* (investeringstips.nl), schiet je beleggingspotje na een tijdje flink omhoog. Na 10 jaar kan de teller al op 10.800 euro staan, en na 20 jaar zelfs op meer dan 32.000 euro! Kun je wel 5 euro per dag missen? Dan kan dit bedrag zelfs richting de 90.000 euro gaan! Daar kun je toch een leuk cabrio voor kopen of je hypotheek aflossen.

Beleggen bij PEAKS

Misschien denk je nu: "beleggen is niks voor mij", maar dit hoeft lang niet zo ingewikkeld te zijn als je zou denken! Met de app van PEAKS, hoef je alleen in te stellen welk bedrag je kunt missen, een profiel te kiezen en zij doen verder de rest voor je.

Klik op de banner hieronder om uit te rekenen hoeveel geld jij over 20 jaar op je rekening kunt hebben als je begint met beleggen:

bedrag beleggen peaks

Uit de S&P 500 Stock Index, die een betrouwbaar beeld geeft van de ontwikkelingen op de Amerikaanse aandelenmarkt, blijkt dat ondanks dat er soms een crisis uitbreekt, de economie er eigenlijk altijd weer bovenop komt. 

bedrag beleggen peaks

* In deze berekening gebruiken we een fictief rendement van 7%. In werkelijkheid is je rendement afhankelijk van het risico dat je neemt. Ook zal je rendement schommelen en geen vast percentage zijn. In dit voorbeeld wordt geen rekening gehouden met risico, en ook niet met kosten die je in werkelijkheid betaalt.

 

Gepubliceerd op: 1 februari 2021

Tags