Dit betaalde Netflix voor Squid Game en het giga-bedrag dat de serie al opleverde

De Zuid-Koreaanse serie Squid Game verscheen op 17 september en groeide binnen de kortste keren uit tot Netflix's best bekeken serie ooit. De serie werd door in de eerste vier weken 111 miljoen mensen bekeken, en Netflix verdiende inmiddels al een enorm bedrag aan de serie. 

Investering

Volgens Bloomberg heeft de streamingdienst een bedrag van 21.4 miljoen dollar betaald om de serie op het platform te krijgen. Alhoewel de cijfers nog niet officieel bevestigd zijn, lijkt het inderdaad erop dat Nettflix 21.4 miljoen heeft neergeteld voor de negen afleveringen van Squid Game. Dit is een zeer grote investering voor een Zuid-Koreaanse productie, terwijl het succes door niemand in het bedrijf voorspeld werd. We kunnen achteraf wel zeggen dat de serie iedere euro waard is geweest. Als je de investering wegzet tegenover andere Netflix-titels is deze namelijk iedere euro waard geweest. Netflix betaalde bijvoorbeeld 118 miljoen dollar, zodat zij de rechten van Friends konden behouden en voor The Crown was dat een bedrag van 130 miljoen dollar. De 21.4 miljoen dollar is dus kinderspel voor een gigant als Netflix. Vooral wanneer je het succes van Squid Game tegenover de investering zet. 

Gigantische opbrengst

Hoewel er dus flink werd geïnvesteerd in de serie, valt dit in het niet bij het bedrag dat de serie al opleverde. De 'inpactwaarde' wordt namelijk geschat op zo'n 891 miljoen dollar, een winst van 870 miljoen dollar dus! 

 

Geheimen in de serie

Indien je de Squid Game bekeken hebt, weet je inmiddels dat de Netflix-serie heel veel geheimen heeft. In het eerste seizoen werd bijvoorbeeld het onverwachte einde getoond. Zo had je al dus kunnen weten hoe het verhaal zich zou gaan ontvouwen. Heb jij inmiddels gekeken naar de Squid Game en ben je nieuwsgierig naar welke geheimen er verborgen waren, lees dit artikel dan met alle gebeurtenissen en voorspellingen.

Gepubliceerd op: 19 oktober 2021

Tags

×