Drugskoerier belde de politie nadat hij een zak cocaïne in de trein had verloren

Darren Barnwell reisde met de trein naar de stad Cork en nam tijdens deze reis drugs mee. Echter toen hij uitstapte raakte hij in paniek. Hij realiseerde zich dat hij zonder tas uit de trein stapte, wat resulteerde in een geschil met de beveiliging. Beveiligingspersoneel weigerde hem opnieuw de trein in te gaan om zijn tas te zoeken.

Hij belde een Garda-station (politie) om het als vermist te melden. Niks vreemd zou je zeggen, alleen keek de politie wel naar deze zaak. Uiteindelijk was er geen onderzoek nodig aan deze ongebruikelijke misdaad. 

Volgens The Irish Times pleitte hij schuldig aan het bezit van cocaïne voor levering aan anderen bij het Cork Circuit Criminal Court.

Darren heeft geen eerdere strafrechtelijke veroordelingen. Hij pleitte schuldig aan het bezit van cocaïne met de bedoeling om op dezelfde dag aan anderen te leveren.

Bij de veroordeling van rechter Sean O'Donnabhain zei dat het 'een ongebruikelijke misdaad' was.

Er was geen onderzoek. Als hij zichzelf die dag niet onder onze aandacht bracht, was hij geen persoon die voor ons van belang was. Het is gerechtvaardigd een volledig voorwaardelijke straf op te leggen. Het is uitzonderlijk dat hij geen eerdere veroordelingen heeft of sindsdien onder de aandacht van Garda is gekomen.

Gepubliceerd op: 27 oktober 2020

Bron

Tags