Duitser vergeet wachtwoord van Bitcoin-wallet met ruim € 200 miljoen

Nadat de Bitcoin door de meeste mensen vorig jaar zo goed als dood werd verklaard, is de grootste cryptovaluta weer helemaal terug. Onlangs werd er zelfs een recordwaarde van ruim 33.000 euro neergezet. De Duitser Stefan Thomas zal er met gemengde gevoelens naar kijken.

In 2011 maakte hij een animatiefilmpje, die door zijn klant in Bitcoin werd uitbetaald. Hij kreeg er 7.002 Bitcoin voor, die op dat moment zo'n dollar per stuk waard was. Negen jaar later is deze 7.002 Bitcoin echter een vermogen waard. De exacte waarde verschild per dag, maar op het moment van schrijven zou hij er ruim 200 miljoen euro voor kunnen cashen.

Thomas zit echter met een klein probleempje. Hij sloeg de Bitcoins op op een IronKey-harddrive. Deze IronKey is zeer goed beveiligd, en geeeft de gebruiker 10 pogingen om een wachtwoord in te voeren, voordat deze geblokkeerd wordt. Je raad het al, de arme Stefan kan zich het wachtwoord niet meer herinneren. Hij heeft slechts twee pogingen over om toegang te krijgen tot zijn fortuin. Het papiertje waarop hij zijn wachtwoord had opgeschreven is ondertussen spoorloos.

Tegenover de New York Times vertelt Stefan: “Soms lig ik gewoon in bed aan al dat geld te denken. Dan ga ik naar mijn computer en prober ik een nieuwe strategie te bedenken, maar het werkt nooit en ik word er elke keer opnieuw gigantische hopeloos van.”

“Ik zit nu meestal wel op een punt waarbij ik tegen mezelf zeg. Laat het gewoon rusten in het verleden en leer er mee leven. Ik moet dat echt doen voor mijn eigen mentale gezondheid.”

Bron en beeld: Clint.be

 

Gepubliceerd op: 13 januari 2021

Tags

×