Duizenden alligators zwerven door Houston na orkaan Harvey

Nadat de inwoners van het door orkaan Harvey getroffen Houston naar hun huizen terugkeerde om de schade op te nemen, kregen ze de schrik van hun leven. Er zouden namelijk duizenden alligators rond zwerven door het overstroomde gebied. Inmiddels zouden er al tientallen meldingen zijn van mensen die een alligator aantroffen in hun tuin, huis of garage.

Één van die inwoners is Brian Foster. De Texaan had een groep mensen opgetrommeld om zijn woning in Houston schoon te maken. Net als tienduizenden andere inwoners van Texas was hij gevlucht voor orkaan Harvey die voor overstromingen zorgde. Vrijdag was het water gezakt en wilde Foster aan de slag. Hij had rekening gehouden met troep maar niet met een beest van bijna 3 meter lang.

Brian belde de politie die een speciale eenheid voor wild inschakelde. Vier mensen waren nodig om het beest naar buiten te dragen. Het dier is in het wild uitgezet. Doordat veel gebieden zijn overstroomd, gaan de beesten op zoek naar droge grond onder hun poten. Er zouden na schatting zo’n vijfhonderdduizend wilde alligators leven rond Houston . De autoriteiten roepen inwoners op om niet zelf in te grijpen wanneer je een alligator aantreffen, maar de hulp van specialisten in te roepen.

Gepubliceerd op: 5 september 2017

Bron

Tags