Voor de eerste keer stemmen bleek lastiger dan gedacht

Afgelopen week vonden in Nederland de Tweede Kamer-verkiezingen weer plaats, waarbij gekozen werd welke partijen ons land de komende vier jaar mogen gaan besturen. Voor veel mensen die in de afgelopen vier jaar 18 werden, was het de eerste keer dat ze mochtengaan  stemmen, en dat viel niet voor iedereen mee.

Een hele opgave

Ook deze 18-jarige TikTokker met de naam @deejayvoogt mocht voor het eerst stemmen en kwam erachter dat dit nog best een hele opgave is. En dan bedoelt hij nog niet eens het voor jezelf uitvogelen op welke partij je nou precies moet gaan stemmen. Nee, hij liep tegen een hele andere uitdaging aan.

Check de video voor het verhaal van de 18-jarige die voor het eerst ging stemmen hier:

Stemadvies van Harco

Mocht je bij de volgende verkiezingen op zoek zijn naar stemadvies, dan moet je bij onze favoriete Amsterdammer Harco zijn. Hij legt je uit welke standpunten hij belangrijk vindt en wat er in Nederland moet veranderen als het allemaal aan hem lag. Kijk, daar halen we graag onze inspiratie vandaan! Harco is dan wel een zwevende kiezer, maar hé, hij weet wel wat hij belangrijk vindt. De hilarische video vind je hier.

Bron en beeld: DailyBuzz

Gepubliceerd op: 19 maart 2021

Tags

×