Engelse stel vernoemen kinderen naar drankmerken

Het vernoemen van je kind naar iets waar je ontzettend veel van houdt is natuurlijk een mooi eerbetoon. Maar niet alle namen zijn even handig om door te geven aan je kinderen. Maar hier lijkt een Engels koppel uit Kingston upon Hill geen boodschap aan te hebben. Sarah (35) en Steven (36) Mennel besloten hun kinderen namelijk te vernoemen naar hun favorieten alcoholische drankjes Jack Daniels en Tiamarie.

Het begon allemaal door een krantenbericht. In de lokale krant vertelde Sarah dat ze meer dan 100 euro uitgeeft aan de schooluniformen van haar kinderen. Het stuk kreeg ontzettend veel kritiek. In eerste instantie dacht Sarah dat het zou gaan over haar uitgavenpatroon, maar nee, het ging over de namen van haar kinderen. Mensen vinden het ‘kindermishandeling’ en noemen Sarah een alcoholist.

Ondanks alle kritiek houden Sarah en Steven vol dat hun kinderen helemaal niet zijn vernoemd naar de alcoholische drankjes. Sarah verteld: ‘‘Jackdaniel is eigenlijk vernoemd naar een Olympische loopcoach. We vonden het grappig dat zijn team gesponsord werd door Jack Daniels. Toen ik zwanger was van Jackdaniel, zagen we op een scan zijn armpjes en beentjes bewegen, alsof hij aan het lopen was. En zo kwamen we op zijn naam. Hij weet dat zelf ook.”

Ook de naam Tiamarie zou niks te maken hebben met het drankje, maar zou geïnspireerd zijn op de naam van een Spaanse serveerster. ‘‘We vonden dat leuk klinken toen we er op vakantie waren” Liet Sarah weten. Aan de kritiek tilt Sarah niet zo zwaar, want die krijgt het gezin wel vaker. De kinderen zelf vertellen dat ze van hun naam houden en deze nooit zouden willen veranderen als ze daartoe de kans kregen. Jackdaniels verteld: “Stop met al die kritiek rondom onze namen en focus je op je eigen leven. Je hebt vast wel iets beters te doen dan ons te pesten.”

 

Gepubliceerd op: 15 juli 2019

Bron

Tags